Гавране, ќе гласаш ли на следните избори?

02.11.2020 10:28
!Виц икона

Лисицата:
– Гавране, ќе гласаш ли на следните избори? Многу е важно! Од тебе зависи иднината на твоите деца!
Гавранот молчи и го стиска сиренцето со клунот.
– Гавране, многу е важно да го изразиш своето мислење. За твоите деца се работи! Ќе гласаш ли?
Гавранот:
– ДА!
Сиренцето паѓа, лисицата го грабнува и бега. Гавранот вели замислено:
– И „НЕ“ да речев, пак ќе беше исто…

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото