Носталгија по старите видео игри

30.11.20 13:18

Во време на пандемијата, можеби ниту една видео игра не ја докажа потребата од бегство од реалноста повеќе отколку „Animal Crossing“. Играчите ширум светот се впуштаат во измислениот универзум за да ја избегнат вознемиреноста од секојдневниот живот што убаво ја претставува новата анимација на Ерик Пауер (Eric Power), режисер од САД.

Се работи за носталгично видео што ја прикажува кратката историја и еволуцијата на видео игрите - од Пакман и Астероид до Куперхед и Лимбо, придружено со пригодна песна.

Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото