Случајот на еден бик

02.12.2020 17:27

Еден сомнителен тип
имал мошне исплашен бик.

Бикот од типот многу зазирал
зашто овој го малтретирал.

Го малтретирал со разни справи
и пред луѓе и пред крави.

Дури се колнел во небескиот отец
дека ќе го прободе со глогов колец!

Така кога во шталата влегол со глогот
типот... бикот - со рогот!

Истиот ден заради таа ситница
типот го одвел бикот во кланица.

Препев: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
Пандалф Вулкански
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото