Сè што има крила, нозе, глава

03.12.2020 20:24

Сè што има крила - лета:
птица, пеперуга, бубамара;
само прозорецот има крила
но да лета - нема дарба.

Сè што има нозе - скока
или трча некаде да стаса;
за тоа, за жал, не знаат:
фотелјата, столот и масата.

Сè што има глава - мисли,
и често со неа се служи;
само шајката главата ја носи
на чеканот радост да му пружи.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
Пандалф Вулкански
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото