„Паричка“ - анимиран филм

05.12.20 09:34

Кинеската режисерка и писателка Сики Сонг (Siqi Song)  нè потсетува дека едноставните традиции од домот остануваат со нас без оглед колку патуваме.

Таа живее и работи во Лос Анџелес и во својата најнова стоп анимација „Паричка“ раскажува за едно девојче кое се бори да ги задржи остатоците од домашниот празничен ритуал.

И овој краток анимиран филм на Сонг освои повеќе награди на фестивалите како и нејзината претходна анимација „Сестра“ во која зборува за политиката на едно дете во Кина. 

Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

Око
Око

ОкоБоли главаВицФото