Пес по љубовта

14.12.2020 13:22

Кога ме напушти
го пуштив песов да душка
по градиве и по папоков. Ќе си го наполни носот
и ќе замине да те бара.

Се надевам дека ќе му ги скине
мадињата на твојот љубовник и дека ќе му го одгризе курот
или барем
меѓу забите ќе ми ги донесе твоите хулахопки.

Превод: Зоран Анчевски

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото