Гулабицата

15.12.2020 22:22

Гулабицата носи вести
за крај на потопот, маслиново гранче
во клунот, чиниш човек со писмо
во устата дури по нешто пафта
со обете раце
или девојка е со сусти в уста
дури си го токми
фустанот.

Превод: Зоран Анчевски

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото