Плакатите на АКТО

28.12.20 12:59

Фестивалот за современи уметности АКТО, годинава се одржа по 15 - ти пат, а дел од неговата програма беше и ретроспективата на изминатите изданија, чиишто значаен дел беа и плакатите кои ги изработи студиото КОМА и други автори. 

Од 19 изданија, КОМА изработиле 6 плакати (четири изданија во 2016 и две изданија во 2017), тимот на АКТО изработи 10 плакати(2006-2015) од кои два во соработка со Владимир Василевски (2011-2012). Дело на Катарина Поповиќ е плакатот за АКТО 13 (2018), а Иван Дургутовски за АКТО 14 и 15(2019-2020).

За јубилејното издание на фестивалот, студиото КОМА направи кратко промотивно видео „Зборува АКТО“.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото