Дознаваме

04.01.2021 21:01

Малата Радмила баш си го барала:
на дрво се качила и со чавката
жестоко се скарала!

- А откај, па, ти го знаеш тоа?

- Ми рече верверицата.
- А од кај знае верверицата?
- Ѝ рекла пердувестата птица.
- Од кај, па, знае пердувестата птица?
- Ѝ рекол сивиот облак.
- Од кај, па, знае сивиот облак?
- Му рекол шарениот божилак.
- Од кај, па, знае шарениот божилак?
- Од ветрот.
- Од кај, па, може да знае ветар?
- Ветрот има чекор од километар,
и крилја има од облак до облак
направени баш од божилак!

Превод: П. В.

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Пандалф Вулкански
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото