Мојот помал брат во сонот е раат

11.01.2021 11:49

Мојот помал брат
во сонот е раат оти
- и заспан се кикоти!
Сонува: чамец вози
по река две кози;
едната, за да биде лична,
тврдата брада си ја брична;
тогаш другата, со брада помека,
- почна да мека!
Мојот помал брат
во сонот е раат оти
- и заспан се кикоти!

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото