Трчаме по сонцето

13.01.2021 13:37

Сонцето е на ливаткана!
Да побрзаме!
Глеј!
Тапа, тапа, тапа, тапа!
Се сокри!
Каде?!
Се сокри на тераса!
По него брзо! Сега!
Овде е сенка...
Избега на крајот од паркот!
На клупата!
Глеј!
Ај по него!
Тапа, тапа!
Избега!
Каде!
На пустата плажа!
Да тргнеме и ние!
Ако треба и во вода,
сите по него!
Тапа, тапа, тапа, тапа!
Сите по него!

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото