Женски поглед

19.01.21 11:38

Ксавиер Енцинас (Xavier Encinas) е шпански фотограф и режисер кој живее и работи во Париз.

Последните 15-тина години работел интензивно во модната индустрија, како креативен директор.Во последните години режира и фотографира при што главна инспирација му е американскиот запад и неговата родна Шпанија. 

Во краткиот филм „Псалм“ тој се занимава со истражување на женскиот поглед и наследството на Венера, како што самиот вели.

Извор: Vimeo

 

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото