Пред потопот

20.01.2021 20:18

Зошто тој ми вети
дека ќе си изградиме
арка потполно сами
зад нашата куќа
на авенијата Њу Јорк
во Јунион Сити Њу Џерси
со пеењето на уличните мачки
по приказната
за Ное кому никој
не му верувал за водите
кои ќе надојдат преку сè
кога му кажазв на татко ми
сакам да изградиме
наша арка таму
во дворот под
кујната ќе може ли
тој ми рече би можеле
сакав да речав а дали ќе
тој ми вети дека ќе
зошто ми го вети тоа
јас сакав да почнеме веднаш
никој нема да ни верува
реков дека градиме
арка бидејќи дождовите
доаѓаат и тоа беше вистина
никој никогаш не поверува
ќе изградиме арка таму
никој нема да верува
дека водите доаѓаат

Превод: Игор Исаковски

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото