Зборови

21.01.2021 20:19

Кога болката на светот наоѓа зборови
тие звучат како радост
и ние често ги следиме
со нашите стапала од земја
и ги учиме наизуст
но кога радоста на светот наоѓа зборови
тие се болни
и ние често им вртиме грб
со нашите раце од вода

Превод: Зоран Анчевски

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото