Босилек

25.01.2021 15:08

Кога ќе седнам пред порти -
тивка, згутавена,
ќе ја замолам внука ми
расад босилче
да ми донесе откај Битпазар;
да го посадам,
да ми мириса
и одавде
и отаде
животот.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото