Празен дуќан

23.02.2021 17:34

На крај сокак празна куќа
празен живот, празен дуќан,
мисла празна, празно небо
празен целув и за лебот.

Да се најдам в дуќан сакав
а сал сретнав празен плакат,
три-четири празни ваги
и прелаги, празни траги.

Наоколу простор празен
тежок воздух неразгазен,
празен шепот, празна маја
рапав чкрипеж и промаја.

Веќе немав што да барам.
Залутана бубамара
чудна смисла в дуќан врати
- сета празнина ја сфатив.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото