(Поезијата сè уште паѓа од небото...)

25.02.2021 11:28

Поезијата сè уште паѓа од небото
врз нашите сè уште отворени улици.
Сè уште не поставиле барикади,
по улиците и понатаму се моткаат разноразни ликови,
згодни мажи и жени сè уште се шетаат по улиците,
привлечни суштества сè уште поминуваат тука,
во очите на сите нив сè уште лежи тајната
на сите закопани,
Витмановите диви деца сè уште спијат овде,
Разбудете се и зачекорете под ведрото небо.

(фрагмент од „Популистичкиот манифест“)

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото