На нишанот песна

02.03.2021 09:53

Сè што живее и двапати расне
се пали а потем повторно гасне

Јазикот го имам како корен како бела птица
а имам само една болка и две лица

Во ширина ширно море О море
Врз времето камен стрм и сон во мали сништа и болен

Даб и лузна носам река црвена и бела
Останувам сам и сам во себе стрелам

Врз сè што имам и сè што живо расне
Двапати да се запали да не гасне.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото