Песна

03.03.2021 17:39

Од дамнина мене црн ме чека
Таа луда, таа црна река

Протечи, реков, од моето тело
Во езеро црно од крв и од чело

Брегот кај што гори, сонце кај што нема
Сè од мене кини, сè од мене земај

И цвеќето од гласот - цвеќето што цвета
И птицата од зборот - тој пламен што лета

Назад не се враќај, назад не се врти
Реко од два збора и од седум смрти.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото