Будилник

15.03.2021 13:30

Во мене нешто постојано ѕврцка
и нешто во срцето ме боцка,
ѕуни, ѕвони, ѕвечка, ѕвоцка,
некое тркалце, некоја коцка.

Во желудникот нешто ми крчка,
по стомакот нешто ми прчка,
небаре птиче трчка и цврчка -
а јас нејќам во мене да се ’рчка.

Ми чкрипи сè, до самото теме:
сум изел некое застојано време.

Препев: П. В.

 

Слични содржини

Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото