Така пееле трубадурите

07.04.2021 13:23

Сама црква. Крст од сабји криви.
Продолжува:
сите мртви вечерва се живи.

Мртви коски, над нив живо месо.
Млада риба во сон е на песок.

Кула-спомен. Густи води тежат.
Зачудува:
ѕвезда спие во рибарска мрежа.

Луда луна. Рог на јарец свиен
од грозд кисел жедта вино пие.

Од дно извор Свети Климент зрачи.
Повикува:
да се пие на охридски начин.

Ноќ е. Толку. Од скок мугра стаса.
Црни кози бело небо пасат.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото