Новогодишен саем на книги

21.12.2010 17:40
saem-na-kniga.jpg

информација
Малиот новогодишен саем на книги во ГЕМ клубот ќе трае вечер (четврток, 30.12.10.) до 22 часот, а во петок нема да работи.

од 24 декември до 31 декември

во ГЕМ клубот (стара Чаршија)


МАЛ НОВОГОДИШЕН САЕМ НА КНИГИ!

осум издавачи, околу сто нови изданија!
ГОЛЕМИ ПОПУСТИ!

Темплум, Или-Или, Магор, Антолог, Сигма Прес, Слово, Евро Балкан Прес, Блесок


ПРОГРАМА

(Саемот ќе биде отворен секој ден од 12 до 20 часот)


24.12.10. (петок)

16 часот - Отворање

20 часот

дебата

КАДЕ ОДИ МАКЕДОНСКОТО ИЗДАВАШТВО?

учесници: Ема Марковска-Милчин, Димитар Башевски, Никола Гелевски, Игор Исаковски, Жарко Кујунџиски, Ненад Стевовиќ, Маја Бојаџиевска, Горјан Лазаревски


25.12.10. (сабота)

19 часот

едиција ГРАДОТ - делење бесплатни примероци на наградените

МАТЕЈ БОГДАНОВСКИ

Редакција Окно распишува конкурс за најинтересен одговор на прашањето: Која, според Вас, е етимологијата на името на градот Скопје? Авторите на 10 најинтересни одговори ќе имаат можност да изберат комплети од книги од едицијата Градот, или примерок од Лицата на невидливиот град или Скопје со широко отворени очи. Вашите одговори ги очекуваме на redakcija_okno@yahoo.com   

20 часот

промоција на книга

Иван Блажев и Владимир Јанковски - Лицата на невидливиот град

27.12.10. (понеделник)

21 часот

читање на авторите на издавачката куќа Антолог:

Анета Попова

Живко Грозданоски

Марина Мијаковска

Ацо Гогов


28.12.10. (вторник)

20 часот

читање

Јовица Ивановски, Џабир Дерала и Игор Исаковски

21.30 часот

проекција на филм


29.12.10. (среда)

12 часот

доделување на наградата „Новите!“ за 2010 година

 

30.12.10. (четврток)

20 часот

промоција на роман
Владимир Јанковски - Вечно сегашно време

А кога ќе биде објавена

А кога ќе биде објавена книгата со кусите раскази?

 И мене ме интересира тоа.

 И мене ме интересира тоа.

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото