Кој се грижи за јавниот интерес?

19.04.2021 12:53

Зад процедурите се крие и власта секогаш кога не сака нешто да сработи. На кого му раскажуваат приказни дека четири години не можат да сменат Детален урбанистички план и да го усогласат со Генералниот урбанистички план во центарот на главниот град на државата како што е редот, а СДСМ е на власт и на централно и на локално ниво и во градот Скопје и во Општина Центар? Сè се може ако се сака. Ние името на државата го сменивме, промени на Устав изгласавме, а тие четири години не можат да си ги усогласат плановите.

Не правиме муабет дали на паркингот кај „Холидеј ин“ во центарот на Скопје треба да се гради или не и што треба да се гради. Не правиме муабет ниту за тоа дали проектираните кули се убави или грди. Не правиме муабет ниту дали инвеститорот, на кого баш оваа СДСМ-овска власт му го продаде државното земјиште, има право да си гради што си сака. Сосема е неважно што има да каже инвеститорот. Тој си се грижи за својот интерес. Туку, кој се грижи за јавниот интерес? Државата? Градот Скопје? Општина Центар?

Горан Михајловски, СДК, 16.04.21.

 

Слични содржини

Јавни Простори
Активизам / Јавни Простори
Јавни Простори

ОкоБоли главаВицФото