Гребаница

14.05.2021 15:47

Се разбудив со крвава дамка преку окото.
Гребаница на половина чело.
А сам спијам деновиве.
Зошто, добога , човек би кренал
рака на себе, па дури и в сон?
На ова и на некои слични прашања
се обидувам да одговорам утринава.
Додека си го проучувам ликот на прозорецот.

Превод: Магда Ориѓанска

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото