За владиниот план за инвестиции

31.05.2021 09:08

Во суштина не е лошо што Владата најавува план за инвестиции, зашто единствен начин да се излезе од оваа криза е ако Владата инвестира, ако државата инвестира. И многу други светски економии, вклучувајќи ја и најголемата Америка, започнаа со такви планови и од таа гледна точка планот не е лош.

Но, она што е лошо е што планот е полн со слабости. Прво е сосем нереален; второ, има многу слаби точки; и трето, планот претставува вовед во приватизација на државата.

Бранимир Јовановиќ, ТВ 24, 31.05.21.

 

ОкоБоли главаВицФото