„Изолација“ - фотографии

01.06.21 14:11

Американскиот фотограф Бен Занк (Ben Zank), изработи нова серија надреални портрети. Оваа фотографска серија тој ја направил во периодот кога се преселил од Њујорк во Нов Зеланд.

Во изјавата за неговиот проект, Занк вели: „Сликите го претставуваат она што беше моја најчеста емоција во изминатиот период, а тоа е чувствството на изолираност и копнеж да се поврзам со друго човечко суштество“.

Извор: ignant.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото