Нема нешто поштетно за нашето општество/град/земја од вмро

08.06.2021 18:29

Колку посовесни беа нашите протести... Протестиравме за вистински проблеми (бланко аболиција на 50 криминалци, или тепање на пратеници во собрание), а не за да имаме увид во преговори со друга држава. Се собиравме после работа во 6, не правевме сообраќаен метеж од 3 до 5 кога сите си одат дома. Марширавме како група и не имаше илјадници секој ден. Вмровциве денес се собрани двајца без тројца и ги блокираат најфреквентните раскрсници во градот истовремено. Една од нив е пред главниот клинички центар. Во пандемија.

Нема нешто поштетно за нашето општество/град/земја од вмро. Инстинктот им е да расипат нешто без разлика дали имаат причина, или не.

Никола Наумоски, Фејсбук, 08.06.21.