Погрешна урбанизација

07.07.2021 08:08

Скопје не е пренаселен град. Во моментов е лошо испланиран. Ако на игралиште, кое го предвидела општината, детето не може да дојде на ред за лулашка, тоа е погрешна урбанизација. Ако не можете да се паркирате на местата предвидени за вашата зграда, тоа е погрешнa урбанизација. Почнувате да се карате со комшиите, развивате нервоза за обични, секојдневни потреби.

Искра Јанковска Михајловска, архитект и активист; Балкон3, 07.07.21.

 

ОкоБоли главаВицФото