Уметник ги прави улиците помалку здодевни создавајќи графити што комуницираат со околината

20.07.2021 00:13
 Уметник ги прави улиците помалку здодевни создавајќи графити што комуницираат со околината

Уметноста има многу значења и многу идеи зад себе. Секое уметничко дело претставува различна работа, во зависност кого прашувате. Луѓето создаваат уметност за направат нешто убаво, некои да ја ослободат својата креативност и да ја споделат со светот, трети едноставно од досада. Уличниот уметник Џејми Пол Сканлон сепак започна да создава уметност од друга причина.

Џејми, попознат како JPS на неговите социјални мрежи, немал најдобро детство, ниту среќа. Во животот, како што тој вели, бил вовлечен во „многу пиење и употреба на дрога“. Сепак, инспириран од Бенкси, Џејми повторно ја откри уметноста и тоа му покажа дека може да направи многу повеќе и да го сврти животот.

Претставуваме неколку негови улични дела, кои даваат поинаква смисла на околината:

 

Извор: https://www.boredpanda.com/

Слични содржини

Јавни Простори / Свет / Уметност
Јавни Простори / Уметност / Историја

ОкоБоли главаВицФото