Вонземјани

21.07.2021 12:04

во детството знаев
дека аквариумот го измислиле умните риби

тоа е лупа низ која
подобро ги гледаат луѓето нивните деца

така е полесно за проучување
отколку низ морските бранови
кои ја деформираат прецизноста на посматрањето

изминаа четириесет години
рибите научници и понатаму нечујно умираат
пловат низ канализационите цевки
со резултатите од тајните истражувања
зашиени во стомачињата

во татковината ги покопуваат со почести

во солена вода

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото