Ресторан со скулптурите на Хенри Мур

24.07.2021 12:26

главите на многу негови скулптури

личат на соларници

 

ако се превртат -

ќе се истурат семожни гимнастичарки во бело

 

паѓајќи на водникавиот под на чинијата

со укочени насмевки

тие седнуваат во шпага

 

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото