Песна за сонцето

26.07.2021 08:59

Сè почнува кога почнува,
од јајцето или црвот,
само сонцето грее
уште од утрото прво.

Сè си има свое време,
било сега или некогаш,
само сонцето е
добредојдено секогаш.

Сè доаѓа кога доаѓа
и заминува ко река,
само сонцето вечно
го радува човека.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото