Се палат светлата на денот

27.07.2021 15:14

Зад брдото нешто расте,
од морето нешто се дига,
ене го, сега ќе порасне,
вјаса, доаѓа, пристига!

Зад гората нешто гори,
на небо небото се пали,
ко џин некој да се бори,
како челик да се кали.

Ѕвездите одат на ремонт,
темнината во мрак паѓа,
се палат светлата на денот:
на Земјата Сонце ѝ се раѓа!

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото