Илустрациите на Јошинори Мознеко

09.09.21 09:26

Јошинори Фунајама - Мознеко (Yoshinori Funayama Mozneko) е илустратор и графички дизајнер од Сапоро, Јапонија.

Најчесто објавува во Јапонија, но пошироко стана познат затоа што неговите суптилни и елегантни илустрации се шират на социјалните мрежи и блогови. Особен успех постигна неговата сликовница „Едно“ издадена во 2017 година, за дете кое чувствува дека не е сакано од родителите.

Неговите илустрации се едноставни, но ефектни, со одлична употреба на боите и оригинални композиции. 

 

Извор: bibliocolors.blogspot.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото