Балот на пингвините

15.09.2021 11:24

На студените глечери
Црно-белите пингвини
(Во костуми најсвечени)
Прават балови во зими.

Среќни како мед во грне
Пингвините в пар се клатат
(Во ритам на снег што врне)
Еден друг бавно се пратат.

Заедно со пингвините
И китовите се вртат
(Со фоките и рибите)

Ко да танцуваат првпат.
(Вртејќи околу игла)
Цела Земја валцер игра.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
Графички Дизајн / Книжевност
нема
Секој ден песна
Пандалф Вулкански

ОкоБоли главаВицФото