Кондорката Дорка

16.09.2021 10:45

Кондорката Дорка работи на каса
И на слушалки си ја слуша El condor pasa.

Кога дома оди, си седнува на маса
Си зема гитара и си ја свири El condor pasa.

Потоа си го мести грамофонот од напред и назад
И ја одбира плочата El condor pasa.

Пред да излезе одбира нови алишта да ја красат
И пред огледало си ја пее El condor pasa.

Пред да заспие и починката да ја вјаса
Знае дека ќе ја сонува El condor pasa.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
Графички Дизајн / Книжевност
нема
Секој ден песна
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански

ОкоБоли главаВицФото