Друга приказна #6: ПРОГРАМА

01.10.2021 08:38
 Друга приказна #6: ПРОГРАМА

 
Друга приказна #6
Локација: Пионерски дом Карпош

ПРОГРАМА

1 октомври, петок
18 ч.

- Промоција на списанието Маргина 93;

- Изложба на седум илустратор(к)и застапени во Маргина 93: Ване Костуранов, Александар Иванов, Инес Ефремова, Катерина Николовска, Ѓорѓе Јовановиќ, Ристо Аврамовски и Душица Димитровска;

- Исток Улчар ја чита сликовницата КУКЛЕНОТО СЕЛО (од 1906 г.)

18.30. - Видео обраќање на Георги Господинов, лауретот на овогодинешниот фестивал;
- Господинов ја чита омилената сликовница;

19.00. МОЈАТА ОМИЛЕНА СЛИКОВНИЦА (читање)
Срѓан Јаниќиевиќ - ЧЕКАЈ! ПРВО ДА ТИ ЈА РАСКАЖАМ ПРИКАЗНАТА

Амернис Нокшиќи - ДЕВОЈЧЕТО СО КИБРИТЧИЊАТА

Никола Гелевски - ТРИТЕ МАЛИ ВОЛЧИЊА

Драгана Костадиновска - ДЕТЕТО И КИТОТ

Ангела Стојановска - НЕШТО ДРУГО


Јана Јакимовска - МИШО И МАРИКА И ЉУПКО СЛАМКО

Ѓорѓе Јовановиќ - ГО ВИДЕЛ ЛИ НЕКОЈ ДРУГОТО ЗАЈАЧЕ?

Ана Голејшка Џикова - МАЛАТА ВЕШТЕРКА

2 октомври, сабота

17.30. Разговор за илустрацијата во Македонија; учествуват Инес Ефремова, Софија Семенпеева, Ладислав Цветковски, Никола Гелевски...

 

18.30 ч.
- Промоција на новата едиција сликовници, „Старо купувам“;

- Сликовницата „Страшна ноќ“ од Славко Јаневски и Наташа Андонова прикажана како Камишибаи претстава;

19.00.
Три Темплум видео сликовници: „Мојот чадор може да е и балон“; „Морис  и фустанот со боја на мандарина“; „Мачки и глувци наопачки“;


Фестивалот е поддржан од Град Скопје

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото