Дигитални портрети на 66 Народни херои на Југославија од Македонија

11.10.2021 14:41
Дигитални портрети на 66 Народни херои на Југославија од Македонија

 
Во чест на 80-годишнината од денот кога започна борбата против фашизмот, Зоран Кардула го претстави својот нов проект „Дигитални портрети на 66 Народни херои на Југославија од Македонија“.

„Со овој проект сакам да им оддадам чест не само ним, туку и на сите учесници во НОБ за нивната борба за слобода. Слава им и никогаш да не се заборави нивната жртва. Смрт на фашизмот, слобода на народот!“

Како основа, Кардула ги користел цртежите на академскиот сликар Иван Велков (1930-2008).

Слични содржини

Балкан / Историја

ОкоБоли главаВицФото