За мајките што бараат мир во тоалетот

13.10.2021 17:23

Таа не се моли никому, само сака да заработи доволно време за да го направи лебот, да го сошие џебот, да го намести ѕидот и да го продолжи видот со двете очи вперени во иднината

а со опашка полни рецки минато

таа не влегува во беспредметни расправии со политиката, не сака да и влегуваат во реториката и се држи цврсто за спознајното и длабокото во јазикот, формата и телесните мориња што солено брануваат.

Таа често чека да се препороди, преобликува и како лава од вулкан ги топи сопствените делови

Како вулканизер ги лепи чадот и експлозивот на своите дојки

како компресор врти силни бројки

Казанчето се претвори во полица од библиотека

„се молам аман никој пред вратата да не ме чека“.

Таа е во квадрат и квадар и коцкаст кадар

Огледалото е единствениот одраз без образ.

Таа има време за себе.

Во тоалетот.

Во летот

кон празнина.

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото