БДП на шесте држави со нивните околу 17 милиони жители е помал дури и од оној на Словачка со 5,5 милиони жители

13.10.2021 17:41

Држејќи го Западниот Балкан изолиран од континентот, ЕУ ќе придонесе овие шест држави да остануваат се посиромашни во однос на другите држави во Европа и од економскот јаз ќе направат провалија.

За споредба, бруто домашниот производ (БДП) на шесте држави со нивните околу 17 милиони жители е помал дури и од оној на Словачка со 5,5 милиони жители, додека по глава на жител е меѓу 20 и 40 отсто од просекот во Германија.

СДК, 07.10.21.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото