Расипувач на забави

15.10.2021 10:43

На свеченото отворање
на новиот Музеј на тишината
сите чувари
имаат прст врз усните.
Поканетите носат фланелски влечки
врз чевлите.
Не смее да се зборува,
не смее да се крева шум,
треба да се биде наполно тивок.
Но како
кога имам
полн џеб ситни пари,
детски ѕвечки и клопотарци?

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото