Стрип награда ЛИФТ # 4 - пристигнатите стрипови

19.11.2021 15:15
Стрип награда ЛИФТ # 4 - пристигнатите стрипови


На четвртиот конкурс за стрип наградата Лифт, за 2021 година, пристигнаа 17 стрипови од 13 автори.

Доделувањето на наградите и промоцијата на зборникот со стриповите од 2021 година ќе се случат во втората половина на декември. За точниот датум и локација ќе икзвестиме накнадно.

Во тричленото жири за наградите решаваат: Никола Гелевски, Јана Јакимовска и Владимир Трајановски.

Вкупниот награден фонд изнесува 500 евра, во книги и стрипови на книгоиздателството Темплум и стрипарницата Бункер.

Во продолжение ги претставуваме пристигнатите стрипови, со по една почетна страница.

Стрип наградата „Лифт“#4 е поддржана од Град Скопје

 Петар Миљковиќ - The return of the creators (10)

 

Мона Новак - If it’s real, it will hurt like HELL (11)

 

Гаја Смилевска - Dear Father (9)

 

Владо Јаневски - Палавкото Боше (6)

 

Владимир Илиевски - Прошетка (2)

 

Гоце Илиевски - SOLAR SYSTEM, Recipe (9)

 

Тео Марковиќ - Празнината (16)

 

Јована Велинова Трајанова - ОСАМЕНАТА ЗИМА (6)

 

Ева Дејановска - ЧУДНИ (4 стр.)

 

Тамара Марчевска - ГРАДИНА (8)

 

Славица Купенкова - Танцувај на дождот (16)

 

Славица Купенкова - Моите најубави години (14)

 

Иван Коцев - Биди моето тело (4)

 

Иван Коцев - Who killed Mike Diana? (2)

 

Златко Крстевски - Socer Mak (3)

 

Златко Крстевски - The Angel in St Sophia (4)

 

Слика на насловна: Детаљ од „Биди моето тело“ на Иван Коцев

ОкоБоли главаВицФото