Ансамбл

21.11.2021 19:41

Ме убива ансамблот
на карикирани уметности
на зачмаени алкохоличари
се чувствувам како пинѕур
без панцир на градите
без панцир на ушите
како џунџуле во мравјалник
како ровја што фрка во граор
да се счудо(не)видам и
вјасам без клише
камерно опскурен по брегот
со црна судба и
сива лиџба
а сепак ламентирам со фелах и
без никаква надеж
за ансамблот што убива.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото