„Биди градината“ - слики

22.11.21 13:45

Итан Мароу (Ethan Murrowе) е роден 1975 година во Гринфилд, Масачусетс во САД. Израснал на фарма за овци во Вермонт, дипломирал на одделот за уметност на колеџот Карлтон  и магистрирал ликовни уметности на Универзитетот на Северна Каролина, „Чапел Хил“. Истражувањето и практиката на Итан се фокусираат на историските наративи и идеализираните и непријатни начини на кои тие се раскажуваат, прераскажуваат и обликуваат во моќни, апсурдни и субјективни приказни. 

Покрај делата на хартија, тој работи и ѕидни цртежи, мурали и инсталации од големи размери за проекти специфични за локацијата, како и изложби во чија реализација соработува со локалните заедници, засегнатите страни, институциите и корпорациите.

Извор: bigpaperairplane.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото