Лавиринт

26.11.2021 08:37

Поттикната од остенот на домаќинот
влегувам во ѕидовите
наеднаш
ме вчудовидува студенилото
го барам изворот
на енергија,
ја барам топлината,
но се фаќам во
стапицата
на светилката.

Горам,
не останува ништо;
само пепел –
само белег
од мене
од времето
од работата.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото