Визија на совршена песна

29.11.2021 09:57

Признај го гревот
признај си себеси;
визија
на совршена песна
во ноќта
кога пците
лаат со муцките издигнати кон небото;
признај, поету
дека не си веќе бремен
дека твоето првенче
не се роди,
признај!

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото