Кожа

03.12.2021 18:43

Во детството

кожата е

прозрачна.

Не крие

недостатоци,

не сокрива

чувства.

И во несреќите,

човек однадвор се

истенчува,

а речиси јарко свети

однатре.

Пред другите се појавува

без облека,

без кожа.

Превод: Софија Грандаковска

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото