Филмски икони

10.01.11 15:26

Тимо Мејер е германски уметник и дизајнер кој за задача си задал дека секој ден мора да осмисли по една икона за познатите и не толку познатите филмови.

Употребувајќи минимализам тој се обидува да ни укаже на кои филмови  треба да ни асоцираат овие едноставни дизајнерски решенија.

Ние одбравме 18 примери од неговата ризница, па тука можете да ги најдете следниве филмови: Истерувачи на духови, 12 бесни луѓе, Блејд Ранер, Робокоп, Фаренхајт 451, Невозможна мисија, Индијана Џонс и последната крстоносна војна, Индијана Џонс и јавачите на изгубениот ковчег, Матрикс, Тенка црвена линија, Империјата го возвраќа ударот, Воени игри, 13 дена, Моебиус, Logan's Run, No Way Out, Gamer и The Game.

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото