Време потребно за некоја дејност

13.12.2021 12:09
Време потребно за некоја дејност

 

Спиење                                                         27 години

Трепкање                                          23 минути дневно

Јадење                                                        6-7 години

Зборување или слушање                                 2 години

Движење низ град                                           3 години

Водење љубов                                                110 дена

Чекање во редови                                           500 дена

Работа                                                         8-9 години

Стоење                                                         30 години

Одење                                                          16 години

Доживување оргазам                                        16 часа

Настинатост                                                   500 дена

Време во сообраќај                                      7,2 години

Плачење                                                          50 дена

Мочање                                                          106 дена

Гледање телевизија                                      11 години

Слушање радио                                            10 години

Седење на маса                                              9 години

Телефонирање                                               5 години

Чекање на некоја жена                                  3 месеци

Дотерување (жени)                                        3 години

Голема нужда                                                  53 дена

Смеење со пријатели                     1 година и 258 дена

Чачкање нос                                           4 пати дневно

  


Карикатури: ПИРАРО
Подготвил: П. В.

ОкоБоли главаВицФото