Ајде еден малечок Дедо Мраз. Ти трупчето, јас главата.

03.01.2022 10:08
Ајде еден малечок Дедо Мраз. Ти трупчето, јас главата.

 


Надја: Мама, ама може еден Дедо Мраз?

Јас: Не може, доста ти е благо.

Надја: Ама само еден, малечок...

Јас: Не може, те молам.

Надја: Ама малечок, да го делиме.

(Јас праам фаца меѓу ај ок и ај не.)

Надја: Ајде ајде, еден малечок Дедо Мраз. Ти трупчето, јас главата.

Јас: (се смеам) Ај!

 

Слика: Alice and Martin Provensen

Слични содржини

Фотографија / Книжевност / Култура
Книжевност / Теорија

ОкоБоли главаВицФото